.
It fleis fan pake
Prûmke
rûn earst oardel
jier yn’t lân
as it net nei de
merk gie
- fuortslein mei
in klap fan ’e hân -
dan kaam it by
slachter Abele.
Dy makke der
kilo’s kofleis fan
dy’t er pake dan
werom ferkocht.
Beppe makke der sjú
fan en bakte
greaukes út
bargefet foar by de
brune beannen mei
appelsmots.
Pake kocht alle
wiken in kilo
kowefleis, trije pûn bargelapkes,
sân droege
woarstjes foar by 't bier
en ien leverwoarst by Abele,
yn wyt en dan brún pakpapier.
en ien leverwoarst by Abele,
yn wyt en dan brún pakpapier.
Abele Fogel is al
wei
lykas as pake
Durk en it fleis
smakke my nea wer
sa goed
as eartiids by
pake Prûmke,
op ’e potkachel, in oere as seis.
op ’e potkachel, in oere as seis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten